pirmdiena, 2011. gada 20. jūnijs

attiecības

Vispār visa dzīve sastāv no attiecībām. No attiecībām vai domāšanas par tām.
Attiecības ar kolēģiem, vecākiem, draugiem, trolejbusa līdzbraucējiem, valsti, bet visvairāk jau ar mīļotajiem. Jo šīs attiecības visvairāk glauda mūsu ego un visvairāk to sāpina. Un, lai kā negribētos, sanāk salīdzināt, tiekties pēc iedomātiem ideāliem.
Un vispatīkamāk ir uzzināt, ka nemaz nav tādu ideālu, vai, pareizāk sakot, citiem nekad ideālais nebūs tāds, kā Tev. Un tāpēc man ļoti patīk Kondrašina un viņa sievas Bogdanas intervija žurnālā Santa (Febr.2010), ko es ik pa brīdim pašķirstu, ja gribas pasmieties un pārliecināties, ka mīlošām attiecībām netraucē ne alkohols, ne plikas meitenes:).
Stāsts ir par to, ka fotogrāfs diezgan smagi dzēra, bet meitene bija samīlējusies un to visu laida pār galvu septiņus gadus, līdz izdomāja, ka grib no viņa bērnu, bet bez sliktas iedzimtības. Kondrašins atmet dzeršanu un smēķēšanu un tā rezultātā kādu pusotru gadu kļūst nīgrs, piekasīgs, naktīs svīst kā ārprātīgs un zaudē interesi par seksu, jo skaidrā mesties viens otram virsū nebija pierasts.Un tad viņi sāk kopīgi strādāt ar Kondrašina projektiem. Viņš ir ārprātā greizsirdīgs un grib, lai sieva vienmēr ir viņa tuvumā, viņš vienmēr ēd vienu un to pašu, bet viņa katru reizi restorānā ņem ko jaunu. Un tad viņiem piedzimst meitiņa. Bogdana ir metru virs zemes pusgadu, bet Kondrašins ir tīri sapūties, ka ģimenē ir vēl viens cilvēks un sieva nevar viņam vairs efektīvi palīdzēt darbos. Viņi atdzīstas, ka pusgadu pēc kāzām gandrīz izšķīrās - viņai bija sajūta, ka nu ir noķerta būrīti, jo patika dzīvot ar sajūtu, ka jebkurā brīdi var aiziet.
Jā, bet viņa zina, ka neatrisināmu problēmu nav!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru